Administraţie

2017-04-15, 16:12:49

Primăria Slatina continuă investiţiile în Parcul Industrial

În acest an, vor continua lucrările pentru alimentarea cu energie electrică a Parcului Industrial Slatina, municipalitatea alocând fonduri şi pentru sistematizarea parcului de la ieşirea înspre comuna Milcov.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a afirmat că în acest an se va derula cea de a doua etapă a alimentării cu energie electrică a Parcului Industrial.

„O altă problemă pe care trebuie să o rezolvăm, în acest an, este alimentarea cu energie electrică a Parcului Industrial Slatina. Este vorba despre cea de a doua etapă pentru care am prins în buget 1.220.000 lei. Se va face tot ce înseamnă linia de medie tensiune, care trece prin Parcul Industrial, care trebuie deviată şi îngropată”, a declarat Moţ.

Primăria Slatina trebuie să creeze şi sistematizarea Parcului Industrial.

„De asemenea, am alocat fonduri pentru un studiu de fezabilitate pentru infrastructura Parcului Industrial. Trebuie să creăm acolo sistematizarea, să facem un drum şi să putem să primim noi agenţi comerciali”, a mai spus Moţ.

Primul locatar al Parcului Industrial Slatina este grupul italian Prysmian.

Construcţia noii unităţi de producţie a grupului din Parcul Industrial al municipiului Slatina a început în anul 2015 şi s-a finalizat în decembrie 2016. Pentru realizarea acestei investiţii, Prysmian Group a achiziţionat, printr-un contract de vânzare-cumpărare, nu mai puţin de 17 hectare de la Primăria Slatina. Tranzacţia a adus în conturile municipalităţii aproximativ 3,4 milioane de lei. Prysmian are facilităţi de producţie în mai mult de 50 de ţări cu 80 de fabrici. În prezent, în noua hală de producţie a SC Prysmian din Parcul Industrial se produc aproape cinci milioane de kilometri de cablu pe an, iar în viitor producţia va ajunge la 10 milioane de kilometri de cablu din fibră optică.
 

 

 

 

 

Comentarii

Redacţia

2017-04-15 16:12:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro