Sănătate

2021-07-29, 14:03:27

Preşedintele CJ Olt: „Din păcate, la un an şi jumătate de la începerea pandemiei, statul român nu este pregătit cu asigurarea medicamentelor de bază în tratarea COVID-ului”

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, arată că deşi este anunţată ca iminentă apariţia aşa-numitului val patru al pandemiei de COVID-19, Guvernul nu a rezolvat nici acum problema medicamentelor pentru tratarea celor infectaţi.

Marius Oprescu a dezvăluit că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost pus să cedeze stocurile de Tocilizmab şi Remdesivir către spitale cu mai mulţi pacienţi infectaţi.

„Încercăm să fim pregătiţi pentru valul patru. Cum a fost de fiecare dată, rămâne în continuare problema medicamentelor pe care noi nu le putem găsi pe piaţa liberă. Sunt controlate de către Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre cele două medicamente. Spre exemplu, în ultimele două săptămâni, rămânându-ne un stoc după ce n-am mai avut foarte multe cazuri, am fost obligaţi să cedăm medicamentele către celelalte spitale, care mai aveau cazuri. Din păcate, faptul că am fost puşi să dăm medicamentele către alte spitale arată că, la un an şi jumătate de la începerea pandemiei, statul român nu este pregătit cu asigurarea medicamentelor de bază în tratarea COVID-ului”, a declarat Marius Oprescu.


Comentarii

Redacţia

2021-07-29 14:03:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...