Agricultură

2019-06-10, 15:37:17

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri Olt: „Nu este uşor să satisfaci cerinţele marilor lanţuri de magazine”

Trei cooperative din judeţ livrează legume către supermarketuri. Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri Olt, Florin Ciobanu, a precizat că nu este uşor ca fermierii olteni să satisfacă cerinţele marilor lanţuri de magazine.

Legumicultorii olteni au înţeles avantajele asocierii şi au format mai multe cooperative la nivelul judeţului.

De fapt, prin intermediul cooperativelor, legumicultorii olteni au reuşit să încheie contracte avantajoase direct cu supermarketurile.

„Nu este ușor să satisfaci cerințelor marilor lanțuri de magazine, dar este un început promițător, cu posibilități de dezvoltare prin atragerea de noi membri, pentru că numai așa, prin livrări de produse românești, putem scădea puternic importurile. Din ce în ce mai mulți legumicultori au început să înțeleagă rolul și puterea de negociere a formei asociative. Sunt bucuros să anunț că am reușit să constituim și la Izbiceni două noi cooperative, cu fermieri tineri care au ambiție să-și vândă produsele «made în Izbiceni» în marile lanțuri de magazine”, a scris Florin Ciobanu pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui Ciobanu, trei din cele patru cooperative din judeţ livrează legume în diferite supermarketuri.

„Trei din cele patru cooperative din județul Olt înființate în 2018, Cooperativa Urzica, Cooperativa Vădăstriţa, Cooperativa Pleşoiu-Strejeşti şi Cooperativa Ghimpeţeni, au început livrările de legume în diferite lanțuri de supermarket”,
a mai postat Florin Ciobanu.

Comentarii

Redacţia

2019-06-10 15:37:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...