Comunitate

2022-05-05, 12:01:18

Prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte. Cel mai lung prenume al unui român conţine 9 cuvinte

MAI anunţă că, începând din luna mai, prenumele unei persoane nu poate fi compus din mai mult de trei cuvinte, arătând că, până acum, cel mai lung prenume din România avea nouă cuvinte.

„Mama, tata, cei patru bunici, naşa, naşul şi poate moaşa. În total 9. Probabil aşa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conţine 9 cuvinte. Nouă cuvinte. Ne gândim că fiecare dintre cei enumeraţi au vrut să contribuie. Nu ne întrebaţi care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt şi date onomastice”, au scris reprezentanţii MAI, citaţi ne news.ro.

Ei au precizat că acum prenumele nu poate avea mai mult de trei cuvinte.

„Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte”, a precizat sursa citată.

Comentarii

Redacţia

2022-05-05 12:01:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...