Cultură

2017-05-10, 15:26:29

Premiul I pentru Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor”, la Festivalul „Am fost ş-om fi” Sighetu Marmaţiei

Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” a câştigat premiul I la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” Sighetu Marmaţiei, pentru evoluţia în concursul pe ansambluri de dansuri, desfăşurat între 8 - 9 mai 2017.

La evenimentul ajuns la ediţia a XIX-a au participat, pe lângă ansamblul din Brâncoveni care a reprezentat cu succes judeţul Olt, şi formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria şi din judeţele Bihor, Alba, Cluj, Sălaj, Bistriţa, Satu Mare, Maramureş, Prahova, Botoşani.

Ansamblul oltean a prezentat pe scenă o suită mixtă, un dans de fete şi dansul fanion al judeţului nostru, căluşul.

Solistele ansamblului Elena Luisa Caluschi şi Nicoleta Iordache au încântat publicul prin cântecele populare din Oltenia, fiind recompensate cu menţiune şi premiul II la secţiunea solişti vocali.

Muzica a fost asigurată de taraful Mircea şi Liviu Enache din Morunglav.

Înaintea spectacolului, copiii din Brâncoveni au fost invitaţi în comună Vadul Izei unde au impresionat publicul prezent prin suite de dansuri din Oltenia.

Instructorul ansamblului este Sandu Rizea, director cămin cultural Andrei Petre, coordonator Ion Cheroiu.

Comentarii

Redacţia

2017-05-10 15:26:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro