Economie

2021-02-09, 15:53:12

Premiu internaţional pentru sustenabilitate, obţinut de Grupul Pirelli

Pirelli primește din nou distincția Gold Class în cadrul raportului Sustainability Yearbook 2021 – un proiect anual aparținând S&P Global, prin care sunt analizate profilurile de sustenabilitate a peste 7.000 de companii.


Pirelli este singura companie din sectorul componentelor auto, la nivel mondial, care a obținut distincția „Gold Class”. Clasamentele sunt realizate în fiecare an pe baza Evaluării Sustenabilității Corporative SAM pentru indicii S&P Global și Dow Jones Sustainability.

În anul 2020, așa cum s-a anunțat deja, Pirelli a fost confirmat liderul mondial al sectorului, cu un scor total de 84 de puncte, comparativ cu o medie sectorială de 35.

Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli, a declarat: „Confirmarea Pirelli la categoria Gold Class în raportul Sustainability Yearbook 2021 subliniază locul central pe care îl ocupă sustenabilitatea în strategia companiei noastre și capacitatea Pirelli de a integra o abordare responsabilă în toate activitățile sale de afaceri, creând valoare pentru părțile interesate”.

Manjit Jus, Global Head la ESG Research, S&P Global: “Vrem să felicităm compania Pirelli pentru premiul GOLD primit în cadrul raportului Sustainability Yearbook 2021 , care prezintă cele mai bune companii din industrie, dar și în ceea ce privește indicatorii materiali, financiar și ESG. Cu peste 7.000 de companii evaluate, includerea în raport reprezintă o adevărată premiere a excelenței sustenabilității corporative”.

Comentarii

Redacţia

2021-02-09 15:53:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...