Pregătiri intense la Spitalul Slatina pentru cea de a doua vizită a evaluatorilor. Şeful Serviciului de Management: „Acreditarea este o garanţie că lucrurile merg bine şi actul medical este de calitate”

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se pregătesc pentru ciclul al doilea de acreditare. Evaluatorii urmează să vină la Slatina spre finalul anului, aceştia urmând să inspecteze toate secţiile unităţii medicale. Dacă în primul ciclul de acreditare s-a urmărit existenţa procedurilor şi a protocoalelor, specialiştii ANMCS se vor concentra acum pe modul cum acestea sunt implementate.

Şeful Serviciului Managementul Calităţii din cadrul Spitalului Slatina, Mirela Vasile, a precizat că acreditarea este importantă, în primul rând, pentru relaţia cu pacienţii.
 
„În primul rând, categoria de acreditare este importantă pentru relaţia pe care pacientul o are cu spitalul. În momentul în care pacientul vede că vine la un spital care are o categorie de acreditare inferioară, se mai gândeşte. Acreditarea înseamnă o garanţie că în acea unitate medicală lucrurile merg bine şi că la nivelul spitalului se derulează acte medicale de calitate, care sunt recunoscute de organismele de acreditare şi standardizare. Acreditarea spune foarte multe despre munca colegilor mei: medici, asistenţi, brancardieri, infirmieri, nu se referă doar la medici şi asistenţi, ci la tot personalul care lucrează în Spitalul Slatina. Este un girant al faptului că toată lumea lucrează după anumite standarde şi anumite reglementări, că noi punem mare preţ pe calitate
”, a spus Mirela Vasile.

Evaluatorii vor veni la Spitalul Slatina în trimestrul al patrulea din acest an şi ar putea vizita secţiile celei mai mari unităţi medicale din judeţ timp de două săptămâni. Specialiştii Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) vor vedea cum sunt implementate procedurile.
 
„Începând cu 23 noiembrie 2019, noi am depus cererea pentru acreditarea în ciclul al doilea şi contractul cu ANMCS pentru acreditare. Evaluatorii vor veni în trimestrul al patrulea din acest an, până atunci trebuie să ne revizuim procedurile, acolo unde este cazul, să ne actualizăm toate documentele de lucru, cum sunt protocoale medicale. Pot sta şi două săptămâni la noi, pentru că trec pe toate secţiile. Verificările din primul ciclul de acreditare s-au concentrat pe proceduri, s-a verificat partea de documente. În ciclul al doi, echipa de evaluatori va merge din secţie în secţie fără să pună niciun fel de întrebare, vin şi văd cum se derulează aceste proceduri”, a adăugat Mirela Vasile.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost acreditat, în primul ciclul, în 2015.