Naţional

2020-02-16, 11:55:22

Portret infracţional atipic. Tâlharul de la amanet a fost căpitan de navă şi avea venituri consistente

Bărbatul care a încercat să jefuiască aseară o casă de amanet din Bucureşti și apoi a fost reținut are o poveste incredibilă de viață. Bărbatul de 45 de ani fusese comandant de navă și e din Constanța.

Bărbatul a fost reţinut după atac şi a povestit la audieri că  o perioadă importantă din viaţă a fost căpitan de navă, atribuţie care i-a adus lunar zeci de mii de lei pe lună.

El e din Constanţa şi are doi copii minori.

A comis atacul sub influenţa atacului, ceea ce însemană că a simţit nevoia să îşi calmeze nervii înainte de acţiune, a declarat la Digi24 psihiatrul Gabriel Diaconu.

În al doilea rând, momentul ales pentru atac - sfârşitul programului - înseamnă că se informase anterior care ar fi momentul oportun pentru a-şi maximiza şansa de succes.

„Apoi, avea o armă, o forma de butaforie, cel mult speriai un câine maidanez cu ea. Persoana nu stăpânea foarte bine determinismul propriilor fapte. pare că mai degrabă de un interes pecuniar, a făcut fapta cu un sens de răzbunare. Paradoxul e că face parte dintr-un contingent profesional definit prin caracter, etică, dar şi anumite vulnerabilităţi la consumul de alcool. Am tratat personal navigant, de multe ori ei depind de contracte sau de evaluări psihologice pe care, dacă nu le iau, nu au de lucru. Nu puţini ajung să joace jocuri de noroc sau alte afaceri destul de păguboase", a explicat Gabriel Diaconu.

Bărbatul, mascat, a încercat să jefuiască o casă de amanet vineri seara, atacatorul fiind imobilizat de câteva persoane din zonă și predat polițiștilor. Operatoarea a fost atacată cu o armă în momentul când închidea casa de amanet. Asupra bărbatului imobilizat a fost găsit un pistol de tip air soft.

Sursa: digi24.ro


Comentarii

Redacţia

2020-02-16 11:55:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...