Comunitate

2019-04-09, 14:36:59

Porcii santinelă ar putea fi introduşi în gospodăria din Şerbăneşti, după 15 mai. Bolborea: „Dacă proprietarul nu doreşte, şase luni menţinem interdicţia populării”

Comuna Şerbăneşti se află în continuare sub monitorizare din cauza focarului de pestă porcină africană. Reprezentanţii DSVSA Olt ar putea plasa porci santinelă în gospodăria afectată din Şerbăneşti după 15 mai, dar s-au lovit de refuzul proprietarului.

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a precizat că interdicţia populării se va menţine timp de o jumătate de an, dacă proprietarul va refuza să primească porcii santinelă în gospodăria sa.
 
„După 15 mai urmează să introducem porcii santinelă pentru a verifica dacă mai este prezent virusul pestei porcine. Dacă proprietarul nu doreşte, şase luni vom menţine interdicţia populării gospodăriei din Şerbăneşti cu porci”,
a spus Bolborea.

Focarul de pestă porcină din Şerbăneşti a fost confirmat în martie, după ce unui cioban i-au murit opt suine. Anterior, alţi doi purcei, achiziţionaţi din Văleni, ar fi murit unui alt sătean din comună, acesta aruncând leşurile la întâmplare.

Comentarii

Redacţia

2019-04-09 14:36:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...