Eveniment

2017-11-14, 08:46:06

Poliţiştii locali au împărţit 40 de sancţiuni, în doar o săptămână

Nu mai puţin de 40 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii locali, în decursul săptămânii trecute, pentru diverse abateri.

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 6-12 noiembrie, efectivele din cadrul Serviciului Public Direcţiei Poliţia Locală Slatina, au desfăşurat activităţi ce au avut ca obiectiv principal asigurarea ordinii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie, a comerţului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranţă civică precum şi menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu.

De asemenea, au fost efectuate zilnic acțiuni de fluidizare a traficului rutier și pietonal, în jurul unităților de învățământ, respectiv, Şcoala ,,George Poboran” Şcoala „Vlaicu -Vodă” și Şcoala ,,Eugen Ionescu”.

Pentru nereguli constatate, polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale din care cele mai multe au vizat abateri de la OUG nr.195/2002, respectiv: 32 sancțiuni contravenționale, segmentate astfel : 19 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare;  7 sancțiuni contravenționale pentru acces interzis; 4 sancțiuni aplicate pietonilor și bicicliștilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis; 2 sancțiuni aplicate pentru încălcări ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina- lipsă autorizație specială de transport.

Au fost aplicate, de asemenea, 4 sancțiuni contravenționale pentru  încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legea 61/1991 și 4 sancțiuni pentru fapte ce constituie contravenții, asa cum sunt prevăzute în  cuprinsul HCL 490/2014.

În total, au fost aplicate 40 de sancțiuni. 51 de solicitări au fost făcute la numărul 954, iar în 23 de cazuri poliţiştii locali s-au autosesizat prin sistemul de monitorizare video al oraşului.

Comentarii

Redacţia

2017-11-14 08:46:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...