Comentariul Gazetei

2020-03-23, 10:10:09

Poate îi ţine vremea în casă...

Avem o situaţie fără precedent. S-au luat o serie de măsuri de prevenţie şi limitare a răspândirii infecţiei cu COVID-19, dar din păcate mulţi le ignoră. Pe prinicipiul nu mi se poate întâmpla mie sau pur şi simplu din inconştienţă, în weekend, când vremea a fost călduroasă, oamenii au luat cu asalt parcurile, au ieşit la plimbare pe străzi, au dat năvală în magazine sau, mai grav, s-au dus să se împărtăşească toţi cu aceeaşi linguriţă. 

De ce este important să respectăm regulile instituite de autorităţi? E simplu, sistemul medical, nu doar al nostru, aşa cum s-a putut observa în Italia sau China, nu va face faţă unui flux mare de pacienţi. Nu există aparatură medicală pentru a trata mii de oameni în acelaşi timp. Pentru a nu se ajunge în situaţia de a tria persoanele conectate la aparate de ventilaţie mecanică, atunci să respectăm odată regulile instituite!

Am observat reacţii de genul: „au murit pentru că aveau cancer, diabet sau alte boli, nu din cauza coronavirusului”. Nimeni nu contestă că acest virus, la fel ca oricare altul, face ravagii pe fondul unei imunităţi scăzute. Poate acei oameni, care din păcate şi-au pierdut viaţa, ar mai fi trăit cu bolile pe care le aveau, dacă nu ar fi contactat COVID-19. Atunci, de ce să-i punem în pericol!?

Şi încă ceva, să nu mai încercăm să păcălim. Nouă, românilor, ne place să fentăm regulile. Priveam pe geam duminică, în jurul prânzului, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului”, cea din partea de sus a oraşului, şi mă miram câtă responsabilitate socială pe slătineni. Nimeni, dar absolut nimeni, în faţa bisericii. De fapt, enoriaşii se aflau în curtea interioară, ascultau slujba, fără să ţină cont de distanţarea socială. Bine că a nins, poate vremea îi ţine în casă, mai mult decât măsurile luate de autorităţi. 


Comentarii

Redacţia

2020-03-23 10:10:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...