Peste şase mii de tone de mere bio dintr-o livadă din Găneasa, exportate an de an în Italia

Valentina Şerban deţine alături de soţul ei o livadă de şapte hectare la Găneasa. Întreaga suprafaţă este cultivată cu meri, iar fermierul este singurul din judeţ care produce mere bio. Pentru că străinii apreciază fructele ecologice, peste şase mii de tone de mere sunt exportate anual din ferma de la Găneasa în Italia.

Afacerea cu mere deţinută de o familie din Găneasa este una profitabilă. După cinci ani în care au sădit merii şi i-au îngrijit, fermierii din judeţ au început să culeagă roadele.

În livada cu meri deţinută de familia Şerban la Găneasa sunt produse doar mere ecologice, iar fermierii olteni deţin chiar şi certificat de atestare eliberat de către autorităţi.

Valentina Şerban spune că străinii pun mare preţ pe fructele bio, iar anual peste şase mii de tone de mere sunt exportate în Italia. Practic, întreaga cantitate de mere produsă în ferma de la Găneasa este exportată.

„Avem şapte hectare cu meri la Găneasa. Nu le stropim cu absolut nimic, sunt sută la sută naturale. Exportăm şase mii de tone în fiecare an, deja suntem pe producţie, este al doilea an pe rod. Este un soi special de mere, Gala, mai avem şi Golden. Vindem merele doar în străinătate, nu ţară. Străinii ştiu să aprecieze produsele naturale, iar preţurile obţinute sunt foarte bune”, a spus Valentina Şerban.

Merele sunt ambalate în cutii de cinci sute de kilograme şi apoi iau drumul Italiei.

Familia Şerban îşi extinde ferma, recent fiind achiziţionate 50 de hectare de teren în zona Balş, ce vor fi cultivate şi acestea cu meri.