Comunitate

2018-11-06, 15:26:44

Peste 840 de probe, analizate de DSVSA Olt pentru depistarea pestei porcine

841 de probe provenite din exploataţii comerciale, gospodării ale populaţiei şi fonduri de vânătoare din Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi şi Gorj au fost analizate, în octombrie, în Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt. Din numărul total de probe, 241 au fost din judeţul Olt, însă toate examenele au fost negative.

Doar în luna octombrie, în Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor şi în Laboratorul de biologie moleculară din cadrul DSVSA Olt au fost analizate prin test de elecţie PCR, pentru detectarea genomului virusului pestei porcine africane, 841 de probe provenite din exploataţii comerciale, gospodării ale populaţiei şi fonduri de vânătoare din Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi şi Gorj. În urma acestor analize, două probe provenind de la doi porci dintr-o gospodărie din Dolj au fost pozitive.

Din numărul total de probe, pentru judeţul Olt, au fost analizate 129 probe de la mistreţi, 41 din exploataţii comerciale şi 71 din gospodăriile populaţiei. Din fericire, toate examenele au fost negative.

Specialiştii olteni rămân în continuare vigilenţi, localităţi precum Scărişoara, Rusăneşti, Tia Mare, Cilieni, Izbiceni, Mihăieşti, Seaca şi Văleni fiind în zona de supraveghere din cauza confirmării a cinci focare de pestă porcină africană în Teleroman.

Totodată, sunt monitorizate în permanenţă circulaţia şi transportul animalelor pe drumurile publice, fiind instalate filtre rutiere la toate punctele de trecere din şi spre judeţele în care s-au confirmat forcare de pestă porcină africană.  


Comentarii

Redacţia

2018-11-06 15:26:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...