Agricultură

2017-09-11, 15:45:10

Peste 653 de olteni şi-au vizat carnetele de rentier. Termenul expiră pe 29 septembrie

Autorităţile au prelungit termenul de vizare a carnetelor de rentier până pe 29 septembrie. Până acum, 653 de olteni şi-au vizat carnetele, iar numărul beneficiarilor ar putea să crească.

Aproape trei săptămâni mai au la dispoziţie oltenii ca să-şi vizeze carnetele de rentieri. Din cei 850 de beneficiari din judeţ anul trecut, doar 653 au ajuns la APIA Olt pentru viză.

Reprezentanţii APIA Olt speră ca până la încheierea termenului, adică până pe 29 septembrie, tot mai mulţi olteni să îndeplinească aceste formalităţi, pentru a putea primi renta.

Pentru vizarea carnetului de rentier, solicitantul trebuie să semneze o declaraţie pentru obţinerea vizei anuale şi să ataşeze următoarele documente: carnetul de rentier agricol, actul de identitate, decizia de la comisia de expertiză medicală, procură notarială autentificată din care să reiasă că solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, contactul de arendă încheiat până la 30 septembrie 2011 şi extras de cont pe numele rentierului agricol.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului, renta datorată acestuia pe anul trecut poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă până la 15 octombrie 2017 moştenitorii vor depune la oricare centru judeţean APIA carnetul de rentier al defunctului, certificatul de deces, actul de succesiune, C.I., împuternicirea sau declaraţia notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei, precum şi un extras de cont pe numele solicitantului.

Comentarii

Redacţia

2017-09-11 15:45:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro