Comunitate

2017-03-20, 13:57:52

Peste 500 puieţi de plop, plantaţi de Primăria Brâncoveni pe marginea drumurilor din localitate

Primăria comunei Brâncoveni a plantat peste 500 puieți de plop pe ambele părți ale Drumului Comunal 80, pe o distanță de 2.000 de metri, făcând legătura prin cele două perdele verzi între satele Brâncoveni și Ociogi.

Acțiunea a fost desfăşurată în cursul săptămânii trecute cu ajutorul persoanelor care beneficiază de ajutor social prin Legea 416/2001. Primarul localităţii, Ion Cheroiu, a declarat că această acţiune are scop ecologic, dar și estetic, drumul DC80 fiind cunoscut de localnici în trecut sub numele „prin plopi”.

„Prin această acțiune de plantare a celor 500 de puieți de plop dorim să readucem drumul comunal DC80 la frumusețea de odinioară. Plopii au fost plantați prin grija primăriei, vor fi udați, îngrijiți și monitorizați constant. În viitor, peste ani, pot ajunge la o înălțime de peste 20 de metri și vor asigura pe ambele sensuri de drum o perdea verde necesară pe acest drum, cât și umbra călătorilor pe timpul deplasărilor în timpul verii și protecție naturală împotriva viscolului pe timp de iarnă. Este o acțiune ecologică prin care ne dorim sensibilizarea cetățenilor din comuna Brâncoveni cu privire la plantarea de copaci necesari pentru un viitor curat”,
a declarat primarul Ion Cheroiu.

El a adăugat că acțiunea ecologică nu se va opri aici şi că, în perioada următoare, se vor mai planta puieți de plop și în zona străzii Bisericii din satul Mărgheni.

Comentarii

Redacţia

2017-03-20 13:57:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro