Social

2019-07-22, 14:53:16

Peste 400 de liceeni au solicitat şomajul. Termenul limită de înregistrare la AJOFM Olt, pentru cei care nu au promovat Bacalaureatul, este 30 iulie

Absolvenţii care nu au promovat Bacalaureatul mai au la dispoziţie câteva zile pentru a solicita indemnizaţia de şomaj în valoare de 250 de lei, care se acordă pe o perioadă de şase luni. Termenul limită până la care se mai pot înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă este 30 iulie. Potrivit datelor frunizate de AJOFM Olt, 400 de absolvenţi au solicitat şomajul.

Absolvenţii promoţiei 2019 au termen 60 de zile de la absolvire să se înregistreze în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie în scopul integrării  pe piaţa forţei de muncă. Este vorba despre servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 407 tineri ieşiţi de pe băncile şcolii s-au înscris deja ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cei care îşi găsesc o slujbă în termenul de 60 de zile de la absolvire primesc de la stat o primă de inserţie în valoare de 1.500 de lei.

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt urmatoarele: act de identitate (copie şi original), adeverinţă din care să rezulte data absolvirii (copie şi original), adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”.

Pentru a se înregistra, tinerii din judeţul Olt se pot adresa agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt, în a căror rază teritorială îşi au domiciliu: Agenţia Locală Slatina - str. Prelungirea Crişan, nr. 2; Agenţia Locală Caracal - str. Nicolae Titulescu, nr. 29;  Punct de Lucru Balş - str. Nicolae Bălcescu, bl. 152, ap. 1 şi 3; Punct de Lucru Corabia - str. T. Vladimirescu, nr. 52;  Punct de Lucru Drăgăneşti-Olt, str. N. Titulescu, nr. 111.

Absolvenții care nu se prezintă în termenul legal pentru a fi luați în evidențe au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi pot beneficia de serviciile de mediere pe piaţa muncii, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj în valoare de 250 de lei, care se acordă pe o perioadă de şase luni.

Comentarii

Redacţia

2019-07-22 14:53:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...