Cultură

2018-09-20, 14:38:08

Peste 270 de concurenţi vor participa la Festivalul „Arte şi Tradiţii Româneşti, ediţa a V-a

Esplanada din centrul oraşului Slatina va fi, timp de trei zile, 23-25 septembrie, scena pe care vor evolua peste 270 de concurenţi înscrişi în cea de-a cincea ediţie a Festivalului Concurs „Arte şi Tradiţii Româneşti”, organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina.

Festivalul concurs va fi organizat pe 11 secţiuni, discipline artistice care se studiază în cadrul şcolilor populare de arte şi meserii şi se desfăşura atât pe Esplanadă, cât şi la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

Evenimentul va debuta duminică, 23 septembrie, începând cu ora 10.00, cu o paradă a portului popular, având ca traseu Şcoala de Arte şi Meserii Slatina - bulevardul A.I. Cuza - Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Ca o nouătate, pentru toate secţiunile, am dat dreptul câtorva invitaţi din alte entităţi culturale, pe care noi i-am selectat, să vină să participe în concurs pentru a verifica într-un fel nivelul de pregătire şi formare artistică a tinerilor din aceste entităţi culturale”, a precizat directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, organizatorul acestui festival, Viorel Pintea.

Fiecare zi de festival va avea parte de invitaţi de seamă. Prima seară de concurs se va încheia cu prestaţia cvintetului „Ladyes Bucharest”, care va avea un program de muzică cultă, şi trupa de dans exotic „Events”, din Craiova. Cea de-a doua seară se va încheia cu un spectacol susţinut de Boban Jonovic, iar în ultima seară a festivalului pe scenă vor urca Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, împreună cu orchestra Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina.

„Pe lângă cele cinci premii, ce vor fi acordate fiecărei secţiuni, se va da şi un premiu de popularitate. În calitate de director al festivalului, am instituit o sintagmă, „spectartorul anonim”. Aceasta persoană se va afla în public şi va aprecia intensitatea reacţiei publicului pentru fiecare concurent din fiecare secţiune. Printr-un sms, va propune preşedintelui de juriu un nume, care va primi acest premiu de popularitate”,
a spus Viorel Pintea.

Comentarii

Redacţia

2018-09-20 14:38:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...