Sănătate

2019-04-15, 14:50:31

Peste 125 de elevi olteni au varicelă. Cele mai multe focare sunt în Slatina

În acest an, la nivelul judeţului au fost şapte focare de varicelă, 125 de copii fiind afectaţi de această boală virală. Cei mai mulţi elevi bolnavi sunt la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina.

Cei de la DSP Olt au instituit, în acest an, şase focare de varicelă în colectivităţi de învătământ preşcolar şi şcolar din mediul urban. Astfel, cei mai mulţi copii bolnavi sunt în Slatina, unde au fost patru focare, după cum urmează: Colegiu Naţional „Radu Greceanu” Slatina, cu cinci cazuri, Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, cu 42 cazuri, G.P.P „Ion Creangă” Slatina, cu şapte cazuri, şi G.P.P. nr. 5, 41 de cazuri. Şi în Balş au fost raportate două focare, la G.P.P. nr. 1, 17 cazuri, şi Liceul „Petre Pandrea”, cinci cazuri.

În mediul rural a fost confirmat un singur focar la Rusăneşti, la şcoala gimnazială din localitate, unde au fost afectaţi opt elevi.

Potrivit statisticii DSP Olt, în total 125 de elevi din judeţ au fost afectaţi din cauza acestui virus.

DSP Olt a luat o serie de măsuri pentru limitarea extinderii îmbolnăvirilor: izolarea la domiciliu a tuturor cazurilor bolnave şi suspecte, supravegherea clinico-epidemiologică a colectivităţii de către cabinetul medical şcolar, sub îndrumarea tehnică a Compartimentului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, evaluarea starii clinice, adică examinarea tegumentelor şi mucoaselor, curăţenia şi dezinfecţia curentă, aerisirea, respectarea pauzelor  minime necesare între ore, evitarea contactelor cu restul colectivităţii, dar şi triaj epidemiologic efectuat zilnic de către cadrele sanitare, la intrare în colectivitate.

Deşi varicela face parte din categoria bolilor prevenibile prin vaccinare, în România vaccinarea antivariceloasă nu este inclusa în Programul Naţional de Imunizări. În general, boala evoluează în focare de colectivităţi preşcolare şi şcolare.

Comentarii

Redacţia

2019-04-15 14:50:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...