Societate

2017-02-13, 15:49:37

Peste 12 miliarde de lei, plătite pentru accidentele de muncă şi bolile profesionale în Olt, anul trecut

Sute de salariaţi olteni s-au confruntat, anul trecut, cu diverse probleme de sănătate, pentru care au solicitat compensaţii, despăgubiri sau decontări la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt, suma acordată acestora ridicându-se la peste 12 miliarde de lei vechi.

Specialiştii Compartimentului accidente de muncă şi boli profesionale din cadrul CJP Olt au primit în 2016 numeroase cereri din partea salariaţilor olteni care s-au accidentat sau îmbolnăvit la locul de muncă. Cele mai multe solicitări, aproape 270, au venit din partea persoanelor care s-au aflat în concediu medical, ca urmare a unui accident de muncă, însă cea mai mare sumă a fost plătită drept compensaţii pentru atingerea integrităţii.

„În decursul anului trecut s-au decontat de CJP Olt, din fondurile sistemului de asigurare pentru accidente şi boli profesionale, 265 de facturi pentru spitalizare şi medicamente în valoare de 310.798 lei. De asemenea, au fost înregistrate 45 de cereri de la angajatori pentru acordarea diferenţelor de indemnizaţii plătite de ei acordându-se în total o sumă de 38.395 lei”,
a precizat Iulian Smarandache, directorul executiv al CJP Olt.

Conform sursei citate, tot în 2016, au beneficiat de compensaţii pentru atingerea integrităţii care se acordă asiguraţilor care în urma accidentelor de muncă sau a bolilor profesionale rămân cu leziuni permanente care produc deficienţe şi reduc capacitatea de muncă între 20 şi 50%, exclusiv cazurile cărora  li se recunoaşte, prin decizie, invaliditatea, un număr de 41 olteni. Valoarea totală suportată din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se ridică la suma de 868.950 lei. Directorul executiv al CJP Olt a mai precizat că anul trecut s-au mai decontat din acelaşi fond două despăgubiri de deces în valoare totală de 23.236 lei.

În anul 2015 s-au decontat de CJP Olt din fondurile sistemului de asigurare pentru accidente şi boli profesionale, 191 facturi pentru spitalizare şi medicamente în valoare de 249.480 lei. De asemenea, au fost decontate 51 de cereri de la angajatori pentru acordarea diferenţelor de indemnizaţii plătite de ei, acordându-se în total o sumă de 39.228 lei. Totodată, au beneficiat de compensaţii pentru atingerea integrităţii un număr de 41 olteni. Valoarea totală suportată din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se ridică la suma de 730.912 lei. Nu în ultimul rând din acelaşi fond s-au mai decontat şase despăgubiri de decese în valoare totală de 59.304 lei.

 

Comentarii

Redacţia

2017-02-13 15:49:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro