Peste 11 kilograme de carne şi peşte, reţinute de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt

Inspectorii DSVSA Olt au efectuat, în a doua jumătate a lunii august, 43 de controale în mai multe unităţi din judeţ, fiind aplicate patru sancţiuni. Totodată, specialiştii olteni au reţinut peste 11 kilograme de carne, preparate din carne şi peşte de la comercializare.

43 de controale au fost efectuate în unităţi de fabricare a produselor de panificaţie şi a produselor de patiserie, de prelucrare a produselor de origine nonanimală, abatoare, laboratoare de cofetărie-patiserie, hipermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare, în depozite de produse de origine animală şi nonanimală şi în unităţi de alimentaţie publică.

Pentru că specialiştii olteni au constatat că produsele sunt depozitate şi etichetate necorespunzător şi nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare privind manipularea produselor alimentare de origine animală au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei.

DSVSA Olt a precizat că, tot în această perioadă, într-o unitate de alimentaţie publică au fost reţinute oficial peste 11 kilograme produse, carne, preparate din carne şi peşte, pentru că acestea nu erau etichetate corespunzător.