Administraţie

2019-05-24, 16:04:11

Peste 100 de străzi din Slatina vor fi reabilitate, în următorii patru ani. Primăria a încheiat un acord-cadru în valoare de aproape 100 milioane lei

Municipalitatea a finalizat procedura de licitaţie şi a stabilit cele trei firme care vor reabilita străzile din Slatina, în următorii patru ani, conform contractului-cadru.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că, potrivit contractului-cadru, sunt trei loturi, cu trei constructori: lotul unu - General Trust Argeş, lotul doi - SC Olt New Cosntruct, lotul trei - Panadria SRL. Valoarea totală a proiectului se ridică la 97 milioane lei, pe toţi cei patru ani.

„În sfârşit am reuşit să terminăm licitaţia cu contractul cadru pentru reabilitări de drumuri şi construcţia de drumuri noi, este un contract cadru pe patru ani de zile, cu o valoare de 97 de milioane lei, este o valoare maximală. Este împărit în trei loturi. Lista cu străzile prevăzute pentru 2019, lista cu străile prevăzute pentru ceilalţi ani”, a declarat primarul.

Străzile Nucului, Islazului, Spicului sauTextilistului se numără printre primele artere din Slatina pe care vor începe lucrările de reabilitare.

„În luna iulie 2019 pentru că sunt trei loturi, putem să începem cu mai multe străzi odată.  Pentru luna iulie sunt prevăzute începerea lucrărilor pe strada Nucului, Islazului, cartierul Toamnei, foarte important, Spicului şi Elena Fântâneanu, adică Textulistilui. Şi acolo este o zonă cu foarte multe gropi, sunt degradate. În Toamnei, Elena Doamna şi Textilistului vom intra şi cu cei de la DUS iar pe lângă faptul că vom reabilita carosabilul şi trotuarele vom reabilita şi spaţiile verzi, adică îi vom da o faţă nouă acelui cartier. De asemenea, tot pentru luna iulie avem prevăzute să începem lucrările şi pe Boiangiului, Lacului şi pe strada Văilor”, a declarat Emil Moţ.

El a adăugat că pentru anul 2019, mai sunt programate şi străzile Griviţei, Ion Moroşanu, Aleea Bradului, aleea Castanilor, Alexe Nicolau şi Basarabilor

Şi străzile din partea de jos a oraşului vor fi reabilitate, prin acest acord-cadru.

„De asemenea avem o listă de SF-uri propuse pentru anul 2019, care dacă nu au fost scoase deja la licitaţie vor fi scoase de luni. Pentru că am anunţat că vom face asfaltări şi în zona de jos a oraşului, anume: Fântânilor, Zăvoiului, Fundătura Oltului, Fundătura Zăvoiului şi Nicolae Buică, tot ce înseamnă partea de jo a oraşului, unde în paralel  mergem cu licitaţia pentru canalizare, adică va fi întrodusă întâi canalizare şi apoi să venim spre sfârşitul toamnei să începem lucrările de asflatare acolo, după ce terminăm cu lucrările de canalizare”, a mai declarat Emil Moţ.

În reabilitare vor intra şi străzile din cartierul Steaua.

„Tot la studii de fezabilitate, zona Steaua, care a fost împărţită în mai mute etape, în prima etapă porţiunea dintre Elena Doamna şi strada Văilor, care este destul de degradată. Tot la studiu de fezabilitate propuse, Zmeurei, Vlad Ţepeş”, a mai spus primarul Slatinei.

În total, potrivit acordului-cadru, în periaoda 2019 - 2023, vor fi reabilitate 108 străzi. 

„În concluzie, din vara asta Slatina va deveni un şantier, a durat foarte mult procedura de licitaţie, de un an de zile am lucrat la această licitaţie şi la acest contract cadru, nu am avut constructuri până acu, din momentul acesta avem constructori, iar de la vară, din luna iulie ne apucăm de treabă”, a conchis Moţ


Comentarii

Redacţia

2019-05-24 16:04:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...