Sănătate

2017-07-17, 16:46:38

Peste 1.600 de adolescenţi olteni nu pot fi vaccinaţi împotriva difteriei şi tetanosului

Vaccinul Diftavax, folosit pentru imunizarea adolescenţilor de 14 ani împotriva difteriei şi tetanosului, lipseşte din depozitul DSP Olt, iar numărul restanţierilor a urcat la 1.600.

Nicio doză de vaccin Diftavax nu se găseşte în depozitul DSP Olt sau prin cabinetele medicilor de familie. Vaccinul este folosit pentru imunizarea adolescenţilor de 14 ani împotriva difteriei şi tetanosului.

Din datele furnizate de DSP Olt, numărul restanţierilor de la nivelul judeţului a ajuns la 1.600, aceştia fiind copii ce au împlinit 14 ani. Grav este că reprezentanţii DSP Olt nici măcar nu ştiu când vor primi produsul biologic Diftavax.

În schimb, oltenii îşi pot vaccina bebeluşii cu Hexacima, un produs biologic ce se adresează grupelor de vârstă 2, 4 şi 11 luni şi este folosit împotriva unor boli precum: hepatita, difteria, tetanos, pertusis, haemophilus influentae, poliomielita. Nu există probleme de aprovizionare cu acest vaccin, iar în depozitul Antiepidemic la DSP Olt sunt peste 4.300 de doze, iar alte patru sute se află la cabinetele medicilor de familie.

Comentarii

Redacţia

2017-07-17 16:46:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro