Agricultură

2017-04-19, 15:54:44

Peste 1.500 de fermieri olteni, înscrişi în Programul pentru Tomate

Deşi vremea capricioasă le pune mari probleme, noaptea temperaturile ajungând la doar câteva grade, fermierii olteni continuă să se înscrie în Programul pentru Tomate. Numărul fermierilor olteni care doresc să primească acest sprijin a sărit de 1.500.

Cererile pentru accesarea sprijinului pentru tomate continuă să ajungă la Direcţia pentru Agricultură Olt din toate colţurile judeţului.

Astfel, specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Olt au precizat că numărul cererilor privind Programul pentru Tomate a ajuns la 1.501.

„Avem 1.501 fermieri ce s-au înscris în Programul pentru Tomate. Specialiştii noştri au verificat în teren peste 1.100 de fermieri. În multe solarii, roşiile au deja rod”,
a spus directorul Direcţie pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu.

Legumicultorul trebuie să deţină o mie de metri pătraţi de solar în care trebuie să cultive tomate din orice specie şi să aibă dreptul de folosinţă asupra terenului. El trebuie să obţină o cantitate de minimum două kilograme tomate pe metrul pătrat.

Fermierul trebuie să aibă atestat de producător şi carnet de comercializare pentru persoanele fizice, cei care sunt organizaţi ca PFA, certificat de la Registrul Comerţului, să fie înregistrat în Registrul agricol, să aibă un cont bancar şi să facă dovada comercializării a două mii de kilograme roşii pe acea suprafaţă, urmând ca ulterior să primească cei trei mii de euro.

Comentarii

Redacţia

2017-04-19 15:54:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro