Comunitate

2017-04-19, 16:05:01

Peste 1.300 de miei sacrificaţi în judeţ numai în centrele autorizate. Amenzi de peste şase sute de milioane de lei vechi

Autorităţile au fost vigilente în această perioadă şi au efectuat sute de controale, mai ales în târguri şi în centrele autorizate temporar, dar şi în cele trei unităţi de abatorizare, în care s-au sacrificat peste 1.300 de miei.

Echipele din cadrul DSVSA Olt au supravegheat modul în care operatorii economici din domeniul alimentar şi-au desfăşurat activitatea în perioada Sărbătorilor Pascale.

Astfel, reprezentanţii DSVSA Olt au supravegheat cele şapte centre de ambalare ouă autorizate sanitar veterinar, dar şi spaţiile avizate unde s-au sacrificat miei.

În cele trei unităţi de abatorizare autorizate din Olt s-au sacrificat 665 de miei şi iezi, în timp ce în cele patru centre autorizate temporar de la Balş, Drăgăneşti, Slatina şi Osica au fost tăiate 678 astfel de animale tinere.

DSVSA Olt, peste 135 de controale

Reprezentanţii DSVSA Olt au efectuat, în această perioadă, 135 de controale în unităţile de producţie, de comercializare, în pieţele agroalimentare şi în târgurile săptămânale. Amenzile au curs, fiind aplicate 13 sancţiuni în valoare de 60.600 lei, dar şi opt avertismente.

Specialiştii DSVSA Olt au fost amendaţi pentru că au comercializat produse peste termenul de valabilitate inscripţionat pe etichetă, nu au respectat condiţiile sanitare veterinare privind manipularea igienică a produselor, nerespectarea condiţiilor de depozitare, dar şi deficienţe de etichetare precum şi desfăşurarea activităţii în spaţii necorespunzătoare, fără respectarea condiţiilor de igienă.

Comentarii

Redacţia

2017-04-19 16:05:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro