Eveniment

2018-04-16, 11:52:32

Pescari din Slatina amendaţi pentru că pescuiau, pe râul Olt, în perioada de prohibiţie

Cinci pescari din Slatina au fost amendaţi de jandarmi după ce au fost depistaţi pescuind pe râul Olt, în ciuda faptului că este perioadă de prohibiţie, suma totală a amenzilor s-a ridicat la 2.400 lei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent colonelul Iulian Mihai, a afirmat că cinci  persoane au fost depistate în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit recreativ în habitate piscicole naturale în perioada de prohibiţie, încălcând prevederile Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 8 din 12 ianuarie 2018 şi Ordinului Ministerului Mediului nr. 174 din 16 februarie 2018 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018.

„S-au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale din care un avertisment, valoarea totală a amenzilor fiind de 2,400 lei”, a afirmat reprezentantul IJJ Olt.

În perioada 7 aprilie - 5 iunie, inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

„În acest sens, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt,  vor fi intensificate acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol. Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie”, a mai declarat Iulian Mihai.                                         

Comentarii

Redacţia

2018-04-16 11:52:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...