Naţional

2020-03-24, 21:48:11

Persoanele aflate în carantină sau izolare obligatorie nu vor mai putea ieși pe furiș, pe stradă. Autoritățile pregătesc o aplicație pentru monitorizarea lor

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți, într-o conferință de presă, că autoritățile pregătesc, împreună cu STS, o aplicație care să permită monitorizarea persoanelor aflate în izolare sau carantină din cauza Covid-19.


„Un astfel de soft există în alte țări și încercăm să-l realizăm. Va ușura foarte mult supravegherea izolării la domiciliu”, a spus Orban.

El a precizat că o astfel de măsură este necesară pentru că unii dintre cei aflați în izolare nu au respectat măsurile.

„Faptul că îi băgăm în carantină sau le mai dăm 14 zile de caratină nu îi exonerează de răspunderea contravențională și penală. În stare de urgență, orice infracțiune poate fi pedepsită cu 2 ani în plus față de maximul pedepsei. Vom lua măsuri severe”, a mai spus premierul.

sursa: românia24.ro

Comentarii

Redacţia

2020-03-24 21:48:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...