Eveniment

2017-09-14, 08:21:12

Percheziții la Clanul Fluture din Drăgănești. Polițiștii olteni au descins la primării din alte patru județe

Douăzeci de percheziţii sunt desfășurate, joi dimineaţa, de polițiștii din Olt, în cinci judeţe, într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de peste 6,8 milioane de lei. Printre obiectivele vizate de acțiune se numără mai multe primării din județele Dolj, Teleorman, Dâmbovița și Giurgiu, printre care Primăria Giurgiu, toate desfășurând afaceri cu Clanul Fluture din Drăgănești-Olt.

Surse judiciare au declarat, pentru Gazeta Nouă, că mai multe primării din țară, printre care și Primăria Giurgiu, ar fi desfășurat afaceri cu Clanul Fluture din Drăgănești-Olt. 

Alte două primării din Giurgiu, două din Dâmboviţa, două din Olt şi una din Teleoman sunt vizate de percheziţii. 

În județul Olt, perchezițiile sunt desfășurate în Drăgănești-Olt și Potcoava, la locuințele și sediile firmelor clanului.

Clanul Fluture a fost vizat de percheziţii şi în toamna anului trecut, pentru că au realizat afaceri cu alte primării din ţară.

Poliţiştii din Olt efectuează 20 de percheziţii, în 5 judeţe, la persoane bănuite că au derulat operațiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă şi ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 6.800.000 de lei prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Percheziţiile au loc în Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman, la locuințele unor persoane și la sediile sociale ale unor persoane juridice.

Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operațiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituții, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 6.830.000 de lei.

Poliţiştii din Olt vor aplica sechestre asiguratorii, iar 5 persoane vor fi duse la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru audieri.

În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt și polițiști de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman.

Comentarii

Redacţia

2017-09-14 08:21:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro