Eveniment

2020-12-03, 07:50:52

Percheziţii în Scorniceşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu piese auto, anvelope şi utilaje

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Olt efectuează 31 de percheziții, în județele Olt, Prahova, Ilfov și în municipiul București, la sediile mai multor firme și locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu piese auto, anvelope și utilaje industriale. În această dimineaţă, oamenii legii au descins pe raza localităţii Scorniceşti, unde au avut loc trei percheziţii.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din Prahova, Ilfov și București, efectuează 31 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor firme.  În Olt, percheziţiile se desfăşoară pe raza localităţii Scorniceşti.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. 

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2014-2016, trei persoane, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziționarea unor utilaje, piese auto, anvelope și utilaje industriale, care nu se regăsesc fizic în teren”, transmite IPJ Olt.  

Achizițiile ar fi fost efectuate prin intermediul a 15 firme de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 100.000 de euro. 

În baza unor mandate de aducere, nouă persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale.


Comentarii

Redacţia

2020-12-03 07:50:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...