Eveniment

2019-12-12, 11:17:44

Percheziţii în judeţul Olt, într-un dosar de infracţiuni economice, cu prejudiciu de peste 5 milioane lei

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează 28 de percheziţii domiciliare și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, din Bucureşti şi judeţele Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman şi Olt, comuna Nicolae Titulescu.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în dosar sunt vizate persoane și firme care ar fi înregistrat achiziţii de bunuri şi servicii de pe teritoriul naţional, de la o societate comercială cu un comportament tip fantomă.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2016 - august 2018, 33 de societăți comerciale ar fi evidenţiat în documentele contabile şi ar fi declarat organelor fiscale operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri şi servicii de pe teritoriul naţional, de la o firmă cu un comportament tip fantomă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 5.130.000 de lei”,
se arată în comunicatul de presă.

Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere.

„Simultan, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliția Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 21 de percheziţii domiciliare, într-o altă cauză în legătură cu persoanele și societățile comerciale implicate”, mai spun poliţiştii.

La acțiune participă și polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Maramureș, Olt, Prahova și Teleorman, sprijiniți de Direcția Operațiuni Speciale, Institutul Național de Criminalistică și de echipe din cadrul Serviciului de Intervenţii și Acţiuni Speciale.


Comentarii

Redacţia

2019-12-12 11:17:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...