Sănătate

2019-11-05, 15:12:52

Pediatru de la Spitalul Slatina: „Avem tot mai mulţi pacienţi cu simptomatologie mascată, pentru că părinţii le dau acasă medicamente după ureche”

Este sezonul virozelor, iar numărul prezentărilor pe Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a crescut. Pediatrii slătineni spun că patologia este mai complexă.

Şefa Secţiei de Pediatrie de la Spitalul Slatina, medicul Daniela Safta, a precizat că micuţii vin cu o simptomatologie mascată, mai ales după ce sunt îndopaţi cu medicamente de către părinţi.

Aşa s-a ajuns ca un copil cu meningită să nu manifeste simptomele specifice.

„Avem pacienţi cu o patologie tot mai atipică, pentru că foarte mulţi părinţi acordă medicaţie după ureche. Copiii vin după ce au luat antibiotic, poate chiar două tipuri de antibiotic, după ce iau antitermice, antivomitive. De multe ori au simptomatologie mascată, pentru că părinţii le dau acasă medicamente după ureche. Am avut şi caz atipic de meningită mascată, dar copilul nu avea tabloul clasic, nu avea semne. Toate simptomele erau mascate de medicamentele pe care părinţii le acordaseră. Şi analizele sunt modificate dacă ia câteva zile antibiotic sau antitermice”,
a spus medicul Daniela Safta.

Medicii slătineni le recomandă oltenilor să-i ducă pe copii la consultaţii de specialitate, pentru ca micuţii să fie corect diagnosticaţi şi pentru a primi tratamente eficiente.

Comentarii

Redacţia

2019-11-05 15:12:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...