Învăţământ

2017-09-26, 14:49:38

Paza în şcolile din Olt, asigurată cu camerele de supraveghere, peste 95% fiind dotate cu astfel de sisteme

Peste 95% dintre şcolile din judeţul Olt sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, acest lucru compensând faptul că foarte puţine dintre unităţile de învăţământ au pază, potrivit reprezentanţilor ISJ.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Florica Grecu, a declarat marţi, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Prefectură, că peste 95% dintre şcolile din judeţ au camere de supraveghere pe holuri şi în exterior. Ea a adăugat că, acolo unde nu există pază, profesorul de serviciu este responsabil de siguranţa elevilor, folosindu-se de aceste sisteme.

„Urmează să desfăşurăm o inspecţie tematică, chiar acum, începând cu 2 octombrie. Vom vedea din nou care sunt şcolile care au pază şi modul în care este asigurată. Fiecare şcoală a avut grijă, astfel că peste 95% din şcoli au camere de luat vederi pe holuri, dar şi în exterior. Paza efectivă este asigurată de profesorul de serviciu, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar a fost ca acesta să nu aibă ore, tocmai pentru a se putea ocupa de acest aspect”, a declarat Florica Grecu.
 
Ea a adăugat că, în unele unităţi de învăţământ, există portari care îi legitimează pe cei care intră în şcoală. Tot aceştia se asigură ca elevii să nu părăsească unitatea, în timpul orelor.

„În plus, există portarii. Recomandarea a fost ca în şcoală să nu intre nimeni, doar dacă are actul de identitate. Îşi lasă numele şi este însoţit fie de profesorul de serviciu, fie de portar, în aşa fel încât să nu se întâmple ceva neprevăzut”, a mai spus reprezentantul ISJ Olt.

Comentarii

Redacţia

2017-09-26 14:49:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...