Politică

2021-10-09, 10:44:23

Paul Stănescu: Iohannis este obligat să pună umărul la declanșarea alegerilor anticipate, altfel va deveni cu acte în regulă groparul României

Secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, transmite printr-un comunicat de presă că alegerile anticipate sunt singura soluţie viabilă pentru România, în acest context politic, şi îl numeşte ipocrit pe preşedintele Iohannis, care susţine că acestea sunt imposibil de organizat.

Nu mai târziu de începutul anului 2020, preşedintele şi premierul de la vremea aceea, Ludovic Orban, cereau anticipate. 

„Președintele Iohannis susține în mod ipocrit că alegerile anticipate sunt imposibil de organizat. Că nu ne dă voie Constituția. Însă, în ianuarie 2020 el împreună cu tovarășul de drum, Orban, își doreau alegeri anticipate odată cu cele locale. Motivul? Nu aveau o majoritate parlamentară. Au renunțat la demers pentru că începuse pandemia și trebuiau să se prefacă că gestionează criza. Pentru că, în realitate, au gestionat doar interesele lor politice și financiare. Spitalele sunt astăzi sufocate de iresponsabilitatea liberală, iar oamenii mor cu zile”, spune Paul Stănescu.  

Motivul real pentru care Iohannis nu vrea anticipate este scorul pe care l-ar obţine PNL. 

„Liberalii sunt, în acest moment, lipsiți din nou de o  majoritate parlamentară. Dar, ce să vezi, anticipatele nu mai sunt pe placul lui Iohannis. Pentru că PNL-ul nu mai este în grațiile electoratului. Românii și-au dat seama că sunt fanfaroni și ipocriți, iar toate guvernele lui au eșuat. Superman Cîțu e căzut în cap”, mai spune Paul Stănescu.

Social-democratul oltean arată că doar anticiapetele ar mai putea stabiliza sena politică din România. 

„Anticipatele se pot face! Dacă există voință politică să clarificăm și să stabilizăm scena politică, calendarul poate fi stabilit. Însă dacă președintele preferă să sacrifice țara, decât să le ofere românilor șansa de a judeca performanța partidelor, atunci înseamnă că s-a rupt total de realitate”, declară Stănescu.

Secretarul general al PSD este tranşant şi îl numeşte pe Klaus Iohannis groparul României în situaţia în care va dori menţinerea acestui haos politic. 

„Iohannis este obligat să pună umărul la declanșarea alegerilor anticipate, altfel va deveni, cu acte în regulă, groparul României. Pentru că dacă menținem actuala matematică parlamentară vom trăi într-o criză politică perpetuă”, a conchis Paul Stănescu.


Comentarii

Redacţia

2021-10-09 10:44:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...