Politică

2017-11-10, 11:31:00

Paul Stănescu, intervenţie la dezbaterea pe tema Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României

Preşedintele PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, va susţine o alocuţiune, marţi, în cadrul dezbaterii pe tema Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României, care se va desfăşura la Palatul Victoria, în prezenţa prim-ministrului Mihai Tudose.

Întreg evenimentul se va desfăşura sub titulatura „Pentru un viitor sustenabil” şi va fi prezidat de consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

În cadrul reuniunii, vor susţine alocuţiuni preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi cei doi viceprim-miniştri, Graţiela Leocadia Gavrilescu şi Paul Stănescu. De asemenea, la eveniment vor participa reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, mediului academic, mediului de afaceri, ai societăţii civile, instituţii publice centrale şi locale.

România şi-a asumat responsabilitatea de a stabili cadrul naţional necesar pentru atingerea celor 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă (ODD). În acest context, proiectul de Revizuire a Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă reprezintă un demers concret realizat în vederea adoptării unui document programatic care să adapteze schimbarea de paradigmă la nivel global, în domeniul dezvoltării durabile, la priorităţile şi contextul naţional, pe orizontul de timp 2030.

Cele 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă reprezintă obiective globale, aplicabile tuturor statelor, care au misiunea de a depune toate eforturile pentru eradicarea tuturor formelor de sărăcie, de a lupta împotriva inegalităţilor şi de a combate schimbările climatice.

Comentarii

Redacţia

2017-11-10 11:31:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...