Agricultură

2019-10-28, 12:33:41

Patru sute de hectare cu legume şi cereale au fost irigate în acest an din amenajarea Bucşani-Cioroiu. Vruse: „Pot fi udate 22.000 de hectare”

Proiectul de modernizare a sistemului de irigaţii de la Bucşani-Cioroiu a fost finalizat, săptămâna trecută fiind efectuată şi recepţia lucrărilor. În acest an, au fost irigate deja patru sute de hectare cu cereale şi legume, însă cu ajutorul acestui sistem vor putea fi udate 22.000 de hectare.

Directorul ANIF Olt, Cristian Vruse, a precizat că pot fi irigate suprafeţe cultivate cu cereale, dar şi fermierii mici pot primi apă de aici.

„În urmă cu o săptămână am făcut recepţia la amenajarea Bucşani-Cioroiu. Prin cele trei staţii de repompare, prin canale şi priza de la Arceşti, pot fi udate 22.000 de hectare. Acest contract de modernizare a fost semnat în 2014, iar acum toată amenajarea este funcţională, ceea ce înseamnă alimentare cu apă din râul Olt în barajul Arceşti. Cu ajutorul unor conducte, apa ajunge într-un canal, de aici fiind transportată pe alte canale. Amenajarea Bucşani-Cioroiu nu mai funcţiona de 14-15 ani. Din priza Arceşti se irigă cultura mare, dar pot primi apă şi fermierii care deţin suprafeţe mai mici. Întregul proiectul de modernizare a fost în valoare de aproximativ 170 de miliarde de lei, bani de la bugetul de stat”, a spus Cristian Vruse.

Prin sistemul de irigaţii de la Bucşani-Cioroiu au fost irigate în acest an, două sute de hectare cu rapiţă şi porumb. Tot din această amenajare, spre Strejeşti sunt irigate două sute de hectare de legume.


Comentarii

Redacţia

2019-10-28 12:33:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...