Agricultură

2017-02-14, 16:34:45

Patru ferme de porci din judeţ vor putea beneficia de ajutorul de stat

Fermele de porci de la Scorniceşti, Tufeni şi Mihăeşti, care deţin fiecare peste o mie de porci, vor putea beneficia de programul ce se află acum în dezbatere publică privind ajutorul de stat oferit crescătorilor de suine.

Guvernul a lansat în dezbatere publică un document prin care iniţiază acordarea unui ajutor de stat crescătorilor de suine, iar pentru acest lucru fermierul trebuie să deţină cel puţin două sute de capete. Pentru accesarea „Programului carne de porc din ferme româneşti - 200 capete = 10.000 euro”, producătorii de carne de porc trebuie să livreze şi să clasifice în abatoare autorizate minimum 600 şi maximum 100.000 capete de porci graşi pe an per exploataţie.

Se va acorda ajutor de stat sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii graşi, intraţi în exploataţia beneficiarului la o greutate de maximum 30kg/cap, livraţi şi clasificaţi în abatoare autorizate.

Tot în cadrul acestui program se face menţiunea că un producător de carne de porc poate beneficia de maximum 250 de pachete de sprijin pe an.

Şi acest program va fi derulat tot prin direcţii judeţene pentru agricultură, urmând ca fermierul să depună aici o solicitare.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu, a precizat că patru ferme din judeţ ar putea beneficia de acest sprijin.

„Sunt discuţii avansate pentru acest sprijin destinat crescătorilor de porci. OUG este pusă în dezbatere. Am avea fermieri din judeţ care ar fi eligibili pentru acest sprijin. Sunt câteva ferme din judeţ care s-ar încadra: la Scorniceşti sunt două ferme, una la Tufeni şi una la Mihăeşti. Au câte o mie, două mii de porci, cea de la Tufeni are chiar şi mai multe capete”, a spus Marinescu.
 

Comentarii

Redacţia

2017-02-14 16:34:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro