Administraţie

2016-11-01, 18:12:57

Parcare la liber în parcarea etajată de pe Rozelor. Slătinenii pot să-şi lase maşinile doar la parter

Slătinenii pot să folosească, gratuit, parcarea etajată de pe strada Aleea Rozelor, începând de marţi, de la ora 12.00. Autorităţile au lăsat accesul liber doar pentru cele 16 locuri situate la parterul imobilului, facilitatea fiind valabilă doar până la sfârşitul anului.

Directorul Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminat Public (DASIP) din cadrul Primăriei Slatina, Claudiu Dascălu, a declarat, pentru Gazeta Nouă, că municipalitatea nu asigură pază, imobilul fiind doar supravegheat video.

 

„Începând de astăzi, de la ora 12.00, parcarea este gratuită, doar pentru parter, unde sunt 16 locuri, plus unul pentru persoane cu dizabilităţi. Nu avem personal şi tocmai de aceea am luat decizia de a permite accesul gratuit, până angajăm personal. Barierele sunt ridicate, parcarea fiind supravegheată video, fără a avea pază. La faţa locului este afişat un regulament de funcţionare”, a declarat Dascălu.


El a adăugat că parcarea gratuită va fi valabilă doar până la sfârşitul acestui an.

 

„Noi preconizăm că, pe la jumătatea lunii decembrie vom avea personal, având în vedere durata concursului. Parcarea gratuită va fi valabilă până la 31 decembrie. De anul viitor, vom funcţiona conform regulamentului care se află în dezbatere publică şi care urmează să fie aprobat în consiliul local”, a mai spus Dascălu.


Potrivit Proiectului de hotărâre referitor la aprobare Regulament de organizare şi funcţionare a obiectivului „Parcare supraetajată” situată în municipiul Slatina, Aleea Rozelor, pentru clienţii parcării, costul unui abonament de parcare este de 1.200 lei pe an bugetar. Accesul în parcare se va face pe baza unui card, care nu este transmisibil. În cazul deteriorării sau pierderii cardului de acces în parcare, în perioada contractuală, chiriaşul va achita suma de 50 lei, pentru eliberarea unui nou card de acces. Reprezentanţii Primăriei Slatina au declarat, pentru Gazeta Nouă, că în cazul în care cererile de abonamente vor depăşi locurile din parcare, acestea vor fi atribuite în urma unei licitaţii.

 

„Cei care doresc ca, de anul viitor, să închirieze un loc de parcare, trebuie să depună o cerere în acest sens la sediul DASIP, de pe strada Crişan numărul 33. Până acum, au fost depuse deja şapte cereri, însă peste 40 de persoane s-au interesat de aceste locuri de parcare”, a mai spus Claudiu Dascălu.


Parcarea etajată de pe strada Aleea Rozelor, din Slatina, care a costat bugetul local 2,2 milioane de lei, fără TVA, a fost recepţionată, pe 29 august, la mai multe luni după ce construcţia a fost finalizată. Întârzierea a fost cauzată de constructor, care a trebuit să facă mai multe lucrări pentru a respecta normele ISU. Construcţia parcării etajate de pe strada Aleea Rozelor a început în anul 2013, pe locul unui fost punct termic din municipiu. Noua parcare are o capacitate de 50 de autoturisme şi ar rezolva problema aglomeraţiei din zonă.

Comentarii

Redacţia

2016-11-01 18:12:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...