Agricultură

2019-07-30, 11:47:02

Până pe 1 august, apicultorii olteni mai pot cere decontarea cheltuielilor pe medicamente

Crescătorii de albine din judeţ mai pot depune cereri pentru decontarea cheltuielilor pe care le-au făcut în sectorul apicol până pe 1 august. Până acum, 50 de apicultori olteni au cerut acest sprijin la APIA Olt.

Apicultorii olteni mai au la dispoziţie doar două zile pentru a depune cereri privind decontarea cheltuielor pe care le-au făcut cu albinele în acest an.

„Persoanele fizice şi juridice care deţin albine trebuie să deţină evidenţa cu numărul acestora, adeverinţa fiind eliberată de Oficiul Judeţean de Zootehnie înainte de efectuarea achiziţilor, care sunt decontate fără TVA. Astfel, este decontată contravaloarea medicamentelor. Pentru raţionalizarea transhumanţei se dau bani pentru achiziţionarea de cutii şi accesorii apricole, însă apicultorul trebuie să deţină minimum 75 de stupi. Dacă începând cu 15 martie au fost cumpărate mătci şi familii de albine, această cheltuială va fi şi ea decontată. Termenul limită pentru depunerea acestor cereri este 1 august, inclusiv”, a precizat purtătorul de cuvânt al APIA Olt, Corina Grecea.
  

În 2017 au beneficiat de acest sprijin 69 de olteni, iar anul trecut 73, cei din urmă primind 240.000 lei.

La nivel naţional sunt disponibile 33.400.000 lei, sumă ce se va împărţi la numărul de beneficiari.


Comentarii

Redacţia

2019-07-30 11:47:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...