Comentariul Gazetei

2020-01-17, 15:54:46

Orban şi Iohannis să nu păţească precum Năstase

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, chiar dacă până la scrutin mai sunt mai puţin de şase luni, fiind total imoral şi pe alocuri ilegal să schimbi regulile în timpul jocului. Fie, să se revină la două tururi, dar PNL trebuie să aibă mare grijă atunci când îşi face socotelile pentru că nu se ştie dacă măsura în avantajează cu adevărat.

Spre exemplu, candidatul PNL la Primăria Slatina ar fi cotat la 3%, potrivit unor surse politice. Cum ar putea să intre în turul doi cu acest punctaj? Dar, până la urmă, ei se pricep mai bine, după cum se poate vedea...

După cum vedem, istoria este ciclică, iar personaje diferite se regăsesc în posturi identice cu ale unor predecesori, dar pe dos. Să explic! Înainte de alegerile prezidenţiale din 2004, PSD-ul condus de Adrian Năstase schimbă Constituţia, iar mandatul preşedintelui devine de cinci ani. Premierul de atunci îşi făcuse planul să vină el la Cotroceni pentru următorul deceniu, numai că de acest statut s-a bucurat Traian Băsescu.

Pe acelaşi raţionament, este probabil ca PNL să piardă mai mulţi primari decât câştigă, prin organizarea de alegeri locale în două tururi. O să aflăm mai repede decât am vrea.

Comentarii

Redacţia

2020-01-17 15:54:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...