Comunitate

2019-02-01, 11:21:33

Oportunităţi de angajare în Armata Română. A început recrutarea şi în judeţul Olt

Pot urma o carieră în Armata Română tineri, băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal.

Potrivit unui comunicat remis de Centrul Militar Judeţean Olt, sunt disponibile 600  locuri   pentru  învăţământul liceal militar, la cinci colegii naţionale militare, după cum urmează:

Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova - 120 locuri;
Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba- 120 locuri;
Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava- 120 locuri;
Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj- 120 locuri;
Colegiul  Național  Militar  ,,A.I.Cuza” , Constanța , județul Constanța – 120 locuri.

Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 1 martie 2019.

Alte 678 locuri sunt disponibile pentru  învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, la trei şcoli militare:

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti  - 313 locuri;
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău - 245 locuri;
Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, Constanţa - 120 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani  împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 1 martie 2019.

399 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor sunt disponibile la două şcoli militare:

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti  - 323 locuri;
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău - 76 locuri.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 35 de ani  împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 1 martie 2019.

Totodată, tinerii pot alege din cele 909 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor disponibile la:

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu -264 locuri;
Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă", Braşov - 184 locuri;
Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa - 108 locuri;
Academia Tehnică Militară, Bucureşti - 219 locuri;
Institutul Medico - Militar, Bucureşti - 60 locuri şi Târgu Mureş - 50 locuri;
Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti - 9 locuri         

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 1 martie 2019.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt;
efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar de Urgențe Craiova);
definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt;
susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Alba-Iulia;
participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ. 

„Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale”, precizează reprezentanţii Centrului Militar Judeţean.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Olt, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt, situat în Slatina, strada Drăgănești nr.29, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 8.30-16.30, marţi între orele 10.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0249/431255 sau 0249/437173.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

Comentarii

Redacţia

2019-02-01 11:21:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...