Actualitate

2017-09-12, 14:11:38

OMV Petrom, amendată de Garda de Mediu Olt pentru operarea a 25 de sonde, fără documentaţia necesară

Compania OMV Petrom România a fost amendată cu 60.000 lei de Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu.

Potrivit unui comunicat remis, marţi, de Garda de Mediu Olt, compania grupului austriac n-a respectat obligaţia prevăzută de art.94, alin. 1, lit. a din OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

Comisarii de mediu au aplicat OMV o amendă în valoare de 60.000 lei pentru operarea a nu mai puţin de 25 de sonde, fără a deţine actele necesare.

„A desfăşurat activitate de extracţie petrol brut cu grupul de sonde tip Cluster - un număr de 25 sonde - fără a deţine acte de reglementare  de mediu pentru funcţionarea acestora, fapta pentru care a fost aplicată amenda în valoare de 60.000 lei”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.

Comisarii Gărzii de Mediu Olt au mai amendat OMV Petrom, în urmă cu doi ani, cu 25.000 lei, pentru poluare accidentală produsă la sondele pe care le deţine pe raza localităţii Bărăşti.

„A fost aplicată o amendă în cuantum de 25.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a informa autorităţile competente în caz de eliminări accidentale de poluanţi în mediu, în sensul că societatea respectivă nu a notificat la APM şi GNM Olt incidentele produse la sondele de pe raza localităţii Bărăşti”, a mai precizat Neacşa.

Comentarii

Redacţia

2017-09-12 14:11:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro