Eveniment

2018-06-12, 19:15:50

Oltul, sub avertizare de fenomene hidro-meteo periculoase

Meteorologii și hidrologii au emis, pentru perioada următoare, mai multe informări și avertizări de fenomene hidro-meteo periculoase, valabilă pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Olt.

Potrivit informării, în perioada 12 iunie, ora 20.00 - 13 iunie, ora 14.00, întreaga țară se va afla sub incidența unei informări meteo de instabilitate atmosferică. Pentru intervalul 13 iunie, ora 14.00 - 15 iunie, ora 8.00, a fost emis o atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, valabilă pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Olt. 

Institutul Național de Hidrologie a instituit cod galben pe râurile Olt și Vedea și afluenții acestora, pentru intervalul - 13 iunie, ora 9 - 15 iunie, ora 16.00

Sunt preconizate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri.

„Atenționările au fost transmise către comitetele locale pentru situații de urgență din județ și s-a dispus asigurarea permanenței la sediile primăriilor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Comentarii

Redacţia

2018-06-12 19:15:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...