Administraţie

2019-05-20, 15:22:12

Oltul, județ pilot în racordarea tuturor localităţilor la reţeaua de gaze naturale. Conducerea TransGaz, întâlnire cu autorităţile judeţene şi locale

Judeţul Olt ar putea fi primul din ţară racordat în totalitate la reţeau de gaze naturale, o primă şedinţă cu acest subiect pe masa discuţiilor desfăşurându-se, luni, la sediul CJ Olt.

Şedinţa tehnică a avut loc la inițiativa președintelui CJ Olt, Marius Oprescu, cu participarea senatorului Paul Stănescu, prefectului Silviu Neacșu și vicepreședintelui CJ Olt, Virgil Delureanu. Întâlnirea a fost susținută de compania TransGaz și reprezentanții unităților administrativ teritoriale din județul Olt.

În deschiderea întâlnirii, președintele Consiliului Județean Olt a asigurat primarii județului Olt de toată susținerea și deschiderea, din punct de vedere administrativ, în realizarea proiectelor de racordare, modernizare sau extindere la rețeaua națională de gaze naturale.

 „Am inițiat această întâlnire, fiind un domeniu prioritar de investiții pentru fiecare localitate, pentru ca toți cei interesați să primească informații esențiale, concrete, direct de la echipa de conducere a TransGaz, dar mai ales pentru a-i asigura de sprijinul instituției noastre în susținerea demersurilor privind acest obiectiv de investiții”, a declarat Marius Oprescu.

Ion Sterian, director General TransGaz, Mihai Leacu, director Proiectare Cercetare și Ion Tătaru, director Departamentul Dezvoltare, au fost cei care au prezentat posibilitățile de racordare a tuturor localităților din județul Olt la sistemul național de transport gaze.

„A fost o întâlnire strict tehnică. TransGaz are, în județul Olt, o rețea de transport bine dezvoltată, ce poate conferi județului Olt posibilitatea de a fi județ – pilot, primul din țară în care toate localitățile să fie racordate la sistemul național de transport gaze, care, într-un termen de implementare rezonabil, să ducă la dezvoltarea durabilă a localităților, a județului, aducând un beneficiu major atât mediului afaceri, cât și populației”, a declarat Ion Sterian.

Comentarii

Redacţia

2019-05-20 15:22:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...