Social

2019-08-02, 12:58:05

Oltenii cu handicap sunt în continuare marginalizaţi. Doar câţiva angajatori au avut porţile deschise

Dornici de a fi utili societăţii, oltenii cu deficienţe sunt în continuare marginalizaţi. De la începutul anului, doar şase persoane cu handicap din judeţul Olt au fost încadrate în muncă. Slujbele acestora sunt subvenţionate de către stat cu 2.250 de lei lunar, pentru o perioadă de 18 luni, pentru a încuraja angajatorii să le acorde o şansă.

Cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, care a intermediat medierea cu angajatorul, şase persoane cu handicap din judeţul Olt au reuşit să-şi găsească de muncă în prima jumătate a anului 2019. „Norocoşii” reuşesc să-şi câştige existenţa după ce au fost încadraţi în muncă în doar câteva domenii de activitate. Muncitor necalificat, spălător auro, magaziner şi vânzător sunt posturile pe care au fost încadrate în muncă aceştia. Numărul persoanelor cu deficienţe, care însă pot fi utili societăţi, este mare, însă din păcate puţini angajatori le întind o mână de ajutor.

2.250 de lei este subvenţia pentru angajatorii care le oferă un loc de muncă

Pentru a încuraja angajatorii să încadreze în muncă persoane cu dizabilităţi, statul subvenţionează fiecare loc de muncă cu suma de 2.250 de lei. Subvenţia se acordă pentru o perioadă de 18 luni, însă, chiar şi aşa, puţine firme din judeţul Olt le întind o mână de ajutor. Anual, la nivelul judeţului Olt aproximativ 15 persoane cu dizabilităţi sunt încadrate în muncă, marginalizarea fiind cruntă în rândul acestor oamenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. 

AJOFM Olt a organizat anul trecut o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, sub sloganul „Pot ce poţi şi tu. Angajează-mă!”, însă doar două persoane au fost angajate. 


Comentarii

Redacţia

2019-08-02 12:58:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...