Comunitate

2018-10-05, 14:57:28

Oltenii, chemaţi să-şi spună părerea la două referendumuri

Aproape 370.000 de olteni cu drept de vot sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, să participe la cele două referendumuri organizate pe teritoriul judeţului, cel privind redefinirea termenului de familie din Constituţie şi cel privind atribuirea denumirii de Olt-Romanaţi judeţului Olt.

Alegătorii sunt așteptați la urne în oricare din cele două zile, începând cu ora 7.00 și până la ora 21.00. Vor fi 379 de secții de votare în tot județul, care vor funcționa în aceleași locuri ca și la alegerile precedente.

Oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.

Totodată, oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” cu privire la redefinirea termenului de familie din Constituţia României.

Un grup de iniţiativă, format din reprezentanţii unor asociaţii, ai autorităţilor judeţene şi locale, dar şi parlamentari din toate partidele, s-a reunit, anul trecut, la Caracal pentru a propune adăugarea la numele judeţului Olt a denumirii de Romanaţi, ca reparaţie istorică pentru vechiul judeţ din perioada interbelică ce avea reşedinţa la Caracal.

Din grupul de iniţiativă fac parte reprezentanţii unor asociaţii din Caracal, dar şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul din Caracal, Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, alături de senatorii Paul Stănescu, Renică Diaconescu (ambii PSD), Siminica Mirea (fostă PNL) şi deputaţii social-democraţi Florin Iordache, Marius Iancu, Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan. De asemenea, iniţiativei de adăugare a numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt a aderat şi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian.

Comentarii

Redacţia

2018-10-05 14:57:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...