Actualitate

2017-09-13, 16:51:52

Oltenii care nu au venituri impozabile dar vor asigurări de sănătate trebuie să plătească 80 de lei lunar, timp de 12 luni consecutiv

Oltenii, care nu realizează venituri impozabile şi doresc să beneficieze de asigurări sociale de sănătate, pot plătit lunar contribuţia de 80 de lei. După efectuarea plăţilor, aceste persoane trebuie să meargă la CAS Olt pentru eliberarea adeverinţei de asigurat.

Potrivit reprezentanţilor CAS Olt, oltenii pot intra pe site-ul CAS Olt, unde pot accesa o aplicaţie prin care se va verifica calitatea de asigurat. Aceştia trebuie să introducă CNP-ul şi numărul de verificare, aplicaţia generând un mesaj prin care se menţionează dacă persoana este sau nu asigurată, data la care s-a înscris ultima dată la un medic de familie şi dacă are sau nu card tipărit.

Oltenii care nu realizează venituri impozabile şi nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru care plata contribuţiei se suportă din alte surse pot dobândi calitatea de asigurat pentru a beneficia de servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Astfel, oltenii aflaţi în această situaţie trebuie să se înregistreze la Fiscul oltean şi să completeze Formularul 604. Apoi, lunar va începe să plătească contribuţia de asigurări de sănătate.

Cuantumul lunar al contribuţiei este de 5,5 la sută din salariul de bază minim brut pe ţară, în prezent valoarea fiind de 80 de lei. Plata contribuţiei pentru a beneficia de servicii medicale în sistemul public de sănătate trebuie să se facă pentru cel puţin 12 luni consecutive.

Ulterior, aceste persoane se vor adresa CAS Olt cu următoarele documente în vederea emiterii adeverinței de asigurat: dovada plății contribuţia de asigurări sociale de sănătate, eliberată de către organul fiscal, și actul de identitate.


Comentarii

Redacţia

2017-09-13 16:51:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro