Social

2020-01-22, 11:33:05

Oltenii, aşteptaţi să-şi depună dosarele pentru a pleca la muncă în Spania

900 de locuri de muncă, la cules fructe, în Spania, sunt disponibile pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Selecţia se va face, de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Olt, în baza dosarelor depuse. Cei interesaţi sunt aşteptaţi să-şi depună documentele. Dosarul trebuie să conţină copie CI şi adeverinţă medicală cu menţiunea „clinic sănătos”.

Potrivit spuselor consilierului EURES, din cadrul AJOFM Olt, nu se va mai organiza selecţie cu angajatorul, procedura fiind astfel simplificată. Tot ceea ce trebuie să facă persoanele interesate este să-şi depună dosarele la AJOFM Olt, acestea fiind transmise mai departe de către consilierul EURES.

„Deocamdată, nu a venit nimeni să-şi depună dosarul, dar s-au interesat multe persoane. Lucrăm de mult timp cu acest angajator spaniol, iar selecţia se va face în baza informaţiilor pe care noi le trimitem. Oamenii care sunt interesaţi de oferta de lucru în Spania trebuie doar să-şi depună dosarul”, a precizat consilierul EURES din cadrul AJOFM Olt, Elena Ţane.

Se caută femei (600 de persoane) şi 150 de cupluri, în total 900 de muncitori, cu vârsta între 18-50 de ani, care să aibă experienţă în agricultură şi să fie capabile să culeagă căpşune, afine, zmeură şi mure, la temperaturi ridicate, în sere.

Plata se face pe card. Salariu brut este de 42,90 euro pe zi (net 39,33euro pe zi). La sfârsitul campaniei, firma plăteşte un bonus de 0,70 euro centi pe zi (persoane noi) şi la persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro centi pe zi. Orele suplimentare se platesc cu 6,67 euro brut pe oră.

Cazarea este oferita gratuit de companie. Se plătesc utilităţile (electricitate, apa, gunoi şi butelie) 1,73 euro pe zi. Călătoria în Spania este platită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reţine din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în Romania este plătita de muncitor.

Angajarea este cu contract temporar de trei, şase sau nouă luni, cu perioada de proba 15 zile. Contractul începe cu 1 martie 2020.

Dosarele se vor depune la consilierul EURES din cadrul AJOFM Olt. Acesta trebuie să cuprindă următoarele documente: copie CI, adeverinţă medicală cu menţiunea „clinic sanatos”.Comentarii

Redacţia

2020-01-22 11:33:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...