Sănătate

2017-09-11, 13:29:22

Oltencele vor putea face înteruperi de sarcină la cerere, în cabinetul Spitalului Slatina

De luni bune, oltencele nu mai pot face întreruperi de sarcină la cerere la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Activitatea în cabinetul unde erau efectuate aceste proceduri medicale a fost întreruptă de lucrările de moderinzare ce au avut loc la parterul Blocului Materno-Infantil al SJU Slatina.

Oltencele vor putea scăpa de sarcina nedorită în cabinetul special al SJU Slatina, de la 1 octombrie, urmând să achite tariful stabilit de către reprezentanţii unităţii medicale. Astfel, acestea nu vor mai fi nevoite să meragă în clinicile private, iar procedura va putea fi efectuată şi în cabinetul special al SJU Slatina.

Activitatea în acest cabinet a fost suspendată pentru o perioadă lungă de timp. Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că suspendarea a fost impusă de lucrările de la Biroul de internări de la Ginecologie.

„În Cabinetul destinat întruperilor de sarcină activitatea a fost suspendată pe perioada cât a fost în reparaţii Biroul de internări de la Ginecologie. De fapt, acolo a funcţionat sectorul de internări de la Ginecologie. Acum Biroul de internări a fost modernizat. O să facem o evaluare a spaţiului din Cabinetul de întrerupere a sarcinii, să vedem dacă mai este nevoie de retuşuri. Atunci când spaţiul va fi corespunzător, vom relua activitatea şi se vor putea face întreruperi de sarcină la cerere în regim de ambulatoriu”,
a spus Pătru.

Directorul medical a precizat şi ce trebuie să facă o pacientă dacă are nevoie de aceste servicii.

„Pacienta vine, face un consult în policlinică, iar în baza acestui consult, medicul îi dă acordul pentru întreruperea sarcinii. Atunci, pe programul medicului din ambulatoriu se face procedura. La acest moment nu se pot face înteruperi de sarcină în spital, la cerere. Sperăm ca de la 1 octormbie să reuşim să dăm drumul acestui cabinet”, a adăugat Pătru.

Comentarii

Redacţia

2017-09-11 13:29:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro