Sănătate

2018-11-28, 10:21:47

O picătură de sânge, cadou de Sărbătorile de Iarnă. Lesnic: „Nu avem suficienţi donatori”

Criză de sânge şi la nivelul Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) Olt, după ce numărul donatorilor a scăzut. Reprezentanţii CTS Olt spun că oltenii pot face un cadou deosebit semenilor aflaţi în suferinţă şi să doneze sânge în luna cadourilor.

Toţi oltenii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, cu o stare de sănătate bună, care doresc să facă un act de umanitate în luna cadourilor pot trece pragul CTS Olt pentru a dona sânge.

Directorul CTS Olt, Ramona Lesnic, a declarat că numărul donatorilor a scăzut din cauza vremii.

„În decembrie, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, însufleţiţi de gânduri bune, îi aşteptăm pe oamenii care vor să doneze să ne calce pragul. Orice pictură de sânge este vitală. Nu avem suficienţi donatori, pentru că vremea se înrăutăţeşte, şi oamenii nu prea mai vin. Vin doar aparţinătorii pacienţilor să doneze şi este foarte puţin”, a spus medicul Ramona Lesnic.

Cei care donează sânge primesc tichete de masă în valoare de 66,99 lei, liber în ziua donării, analize medicale gratuite, dar şi decontarea transportului cu mijloace de transport în comun, pentru persoanele care se deplasează din afara municipiului.

Comentarii

Redacţia

2018-11-28 10:21:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...