Agricultură

2019-05-21, 14:57:34

O nemţoaică, cel mai mare cultivator de usturoi din judeţ, deţine şapte hectare la Băbiciu

Cel mai mare cultivator de usturoi din judeţ este la Băbiciu. O nemţoaică deţine o plantaţie de şapte hectare pentru care a cerut subvenţia de 3.000 de euro.

Directorul adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Ion Anuţa, a precizat că fermierii din judeţ care s-au înscris în Program, deţin suprafeţe de la 30, 40 de ari, însă cel mai mare cultivator de usturoi este la Băbiciu.

„Unii fermieri deţin 30, 40 de ari, însă un cultivator de la Băbiciu are şapte hectare. Este o nemţoaică care a moştenit o casă de la bunica ei din Băbiciu şi s-a apucat de agricultură. A mai cumpărat pământ şi acum are şapte hectare cu usturoi. Este cel mai mare cultivator de usturoi din judeţ. Ea va primi o subvenţie de 15.000 de euro, pentru că valoarea sprijinului nu trebuie să depăşească această sumă”, a spus Anuţa.

17 fermieri olteni au accesat Schema de „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”, suprafaţa cultivată de aceştia fiind de aproape 20 de hectare.

Reprezentanţii DAJ Olt au început să verifice şi fermierii care s-au înscris în acest Program.

Sprijinul financiar este de 3.000 de euro la hectarul cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața cultivată. Bugetul pentru anul 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) și se aprobă anual.

Valorificarea producției se face în perioada 1 iulie - 29 noiembrie, inclusiv, a anului de cerere. Documentele justificative, adică bonul fiscal, factura, fila, filele din carnetul de comercializare, care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la DAJ Olt până la data de 29 noiembrie, inclusiv.

Comentarii

Redacţia

2019-05-21 14:57:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...