Sănătate

2019-02-11, 15:27:46

O femeie din judeţ, diagnosticată cu rujeolă. 87 olteni au avut rujeolă, anul trecut

Un singur caz confirmat cu rujeolă a fost raportat, în acest an, la nivelul judeţului. Testele de laborator au arătat că o femeie din judeţ a avut boala, luna trecută.

În timp ce la nivel naţional, cazurile confirmate cu rujeolă cresc de la o zi la alt, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 15.791, din care 60 de decese, în judeţ a apărut primul caz din acest an. Vorbim de o femeie din mediul rural. Aceasta s-a prezentat la Spitalul Municipal Caracal cu simptome specifice rujeolei, iar medicii infecţionişti i-au prelevat probe pe care le-au trimis la Institutul Cantacuzino Bucureşti. Laboratorul central a confirmat că olteanca a avut rujeolă.

Reprezentanţii DSP Olt au precizat că este un caz izolat, iar la nivelul judeţului, în acest an, nu au mai apărut alte cazuri de rujeolă. În 2018, 87 de olteni au fost diagnosticaţi cu rujeolă, ţara noastră fiind în plină epidemie de rujeolă. 

Specialiştii DSP Olt recomandă vaccinarea copiilor, mai ales că serul pentru imunizare există în cabinetele medicilor de familie.

Comentarii

Redacţia

2019-02-11 15:27:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...